Vilovecka?

Gick och la mig med känningar i halsen i går kväll, hade dock förhoppningar på att jag skulle vara pigg i morse men icke sa nicke. En lätt (förhoppningsvis) förkylning har intagit min kropp. Så veckans träning blir en vilovecka, möjligtvis lite lätt löpträning till helgen om jag är pigg. Känns väldigt vuxet och moget att ta beslutet att inte stressa igång träningen igen. Förhoppningsvis vinner jag på det i längden.
Nu till något roligt, började ju med löpträning i juni förra året, och när jag kollar tillbaka på mina träningspass förra hösten så kan man se att jag utvecklats rätt mycket som löpare. I oktober låg mina distanspass på max 13 km, dom avverkades i ca 6 min tempo med en snittpuls på ca 78 % av max. I lördags sprang jag 20 km i 5 min tempo med en snittpuls på 75 % av max. Rätt så roligt att se resultatet, inte bara känna det i kroppen!
Förutom förkylningen känns det som jag är i kalasform (vet inte hur det känns egentligen, men jag tror det känns så här). Onsdagens löpintervaller(2*5, 2*4, 2*3, 2*2, 2*1) avslutades i 3 min tempo, så snabbt har jag aldrig sprungit förrut. Börjar så smått tro på att jag kan fixa sub 40 på Sylvesterloppet, klart att det kanske blir svårt om det är mycket snö och kall, men hoppas kan man alltid göra.
Hittade en bild på mig från målgången av min halvmara härom helgen, man är ju inte snygg när man sprungit 21 km!

Biljetten är bokad...

...dax att börja packa väskan med några mil distanslöpning och ett antal intervaller, snabbdistans och backlöpning, tänkte jag skulle få plats med lite spinning och styrketräning också.
Har i dag anmält mig till Berlin marathon. Den 25 september 2011 står jag förhoppningsvis på startlinjen till min första mara, det känns bra. Har inga tidsmål än så länge men det kommer väl komma när det börjar närma sig och jag har lite fler mil i benen
Ser fram emot de kommande 11 månaderna som ska fyllas med träning i ur och skur, kärlek till familjen, GBGvarvet sub90 (!), och så en och annan bajsblöja.

Kom i håg för framtiden.

När jag har sprungit en halvmara i bra fart så kommer jag att vara trött i benen och seg i kroppen ca en vecka, jag behöver inte träna tokmycket och stenhårt, bara så att jag ska komma ihåg inför framtiden.
Veckans träning blev rätt lugn, min onda hals gick över efter en och en halv dags vila, jobbade långpanna (ca 14 timmar) i torsdags så jag trodde att benen skulle vara döda på fredag morgon, men kroppen svarade bra och jag kunde köra på hyfsat. Lördagens planerade långpass blev inget sköj, blev bara en 8-9 km då jag fick känningar i ena vaden/hälsenan efter ca 5km. Blev till att linka hemåt och ta det lugnt.
Idag hann jag med duathlon-klassen med Therese, det var väldigt roligt och givande. Roligt att träna med så duktiga löpare som det var med på passet, fullt focus och inget trams och flams, sånt tycker jag om.
Ca 25 min löpuppvärmning följdes av 60 min spinning och avslutades med ytterligare 25 min löpning. Var ganska pigg på sista löpningen men vågade inte riktigt trycka på pga av vaden. Kändes inte så mycket under träningen men efter på väg hem när jag blivit kall stelnade den till igen. Achtung, Achtung!!
Kommande veckas träning blir förhoppningsvis en bra vecka med 6-7 pass.
Prel planering:
Måndag: spinning 90 min
Tisdag: Lätt jogg+ löpskolning ca 55 min /alt spinning 55 min/ alt vila
Onsdag: Morgon/Löpintervaller Kväll/Bodypump
Torsdag: Löpning ca 90 min/ alt spinning 55 min/ alt vila
Fredag: spinning 45 min/ alt löpning 90 min
Lördag: Långpass löpning ca 120 min
Söndag: VILA

Efter solsken kommer regn..

Vaknade i morse med ont i halsen, inte bra. Har känt så förut när jag har kört på lite för hårt, förhoppningsvis går det över med ett par dagars vila och inte blir till någon förkylning. Har inte lust att börja höstträningen med ofrivillig vila.
I går körde jag 90 min spinning med Spring-Therese som vanligt på måndagar, det var skönt och trampa ur benen lite även om det var lite segt. Fick applåder av hela salen efter att Therese berättat att jag persat, en skön egokänsla spred sig i kroppen och pulsen stack faktiskt upp några slag!
Om kroppen känns ok blir det följande träning i veckan:
Fredag: spinning 45 min
Lördag: Löpning ca 19 km
Söndag: Duathlon (5km löpning, 30 min spinning, 5km löpning) alt. löpintervaller
Har länge undrat varför Gebrselassi nästa alltid ser så glad ut när han går i mål, i lördags fick jag svaret. Det är grymt skoj att springa når man har gjort ett bra lopp.

Nytt PB!!!!!

Idag var det dags för Göteborgs halvmarathon, efter mitt "misslyckade" göteborgsvarv så var målet att komma under 1,40. Det var en tid jag kände att jag hade kapacitet för redan i våras, men inte lyckades nå på varvet.
Har väl inte känt mig i så bra form under hösten, så jag var lite orolig att jag inte skulle nå mitt mål.
Uppladdningen var väl kanske inte den bäst, med ett tufft arbetspass, var hemma strax före 01,00 inatt, men efter lite sömn och en frukost så kändes det ändå bra på något sätt.
Starten och målet var på Slottskogsvallen, gemensam starttid för alla vilket gjorde att jag fick lätt panik, det var väldigt trångt. Men jag gasade på bra ut från stadion och kom i väg rätt bra. Vid första kilometer passeringen visade klockan på strax under 4 min, hmm kanske sänkta tempot lite Sivertsson!
Hade bra flyt sedan fram till 10km som passerades på ca 42, sen gick det väldigt tungt näst följande kilometer, jag tror att vid vändpunkten (10,55 km) hade jag ca 45 min,. Men med lite ryggar att springa bakom så repade jag såsmåningom nytt mod och vi 17 km började jag känna mig lite starkare igen. Och vid 19km ökade jag tempot lite grann och vid 20 km började jag en långspurt som nästan tog mig under 1,30. Men mitt nya pers lyder 1,30,24. Det är en tid jag är grymt nöjd med, jag sprang och skrattade hela upploppet och kände mig bara underbart glad. Blev omspurtad sista metrarna men vad gör det när man persat med 13,5 min!!
Är inte ens bitter för att jag missade 1,30 med ynka 24 sekunder.
Hade ändrat på tre saker inför detta lopp:
  • Körde endast två träningspass under veckan båda ganska tuffa men under kontroll.
  • Laddade med vitargo carboloader två sista dagarna.
  • Hade Ipoden under loppet vilket jag tror gjorde att jag hittade focus lättare.
Kanske funkar det nästa gång också, vem vet? Nu kör jag på hela hösten med lite uppbyggnadsträning så hoppas jag på nya stordåd i vår....

Uppladdning.

Veckans träning blev lite annorlunda än planerat. Måndagens spinning hade jag tänkt skulle bli ganska lugnt, men när Therese berättar att det blir lagtempo så kan jag inte riktigt hålla igen, utan körde på hårt. Lagtempo är nog det roligaste spinningpasset, blir grymt taggad av upplägget, man kan se det som ett intervallpass men vilan mellan kör man med ganska hög puls också.
Snittade 81% av max på hela passet ink. uppvärmning och nedvarv, kändes i benen på tisdagen!!
Hade tänkt att köra ett lätt distanspass i går men med måndagspasset i benen så blev det en långpromenad med min dotter istället.
I morse var det dags för intervaller på bandet, 15 min uppvärm därefter 10* 1 min med 1 min joggvila mellan varje intervall. Körde på i bra tempo på intervallerna utan att dra på mig mjölksyra, ett gött pass som jag hoppas ger resultat på lördag.
Nu blir det två dagars vila med lite vitargo carboloader, sen får vi se vad klockan säger på lördag, börjar drömma om sub 90, men det är nog kanske är lite väl optimistiskt att hoppas på det. Bra väder ska det i alla fall bli.

Träningsdagboken är startad.

Har funderat på att blogga om min träning, men vill ju inte lägga upp sådant på familjebloggen. Så nu har jag skapat mig en egen liten dagbok.
Här ska jag skriva om min träning och min väg mot mitt första marathon. Hur man lycka (eller misslyckas) att kombinera småbarnsliv, jobb och kärlek med träning.
Kommande vecka blir rätt lugn träningsmässigt då jag ska spring tävling på lördag, likaså var veckan som gick ganska lugn, avverkade tre spinningpass, två löppass och ett styrkepass.
Formen är minst sagt dunkel, har haft mycket på jobbet i höst och med en ny familjemedlem så har träningsfokuset inte kanske alltid var på rätt ställe.
Hur som helst är jag anmäld till Göteborgs halvmara och jag tänker ge mig själv en ärlig chans att springa under 1,40.
Träningsplanering vecka 40:
Måndag: 90 min spinning
Tisdag: lätt distans och löpskolning ca 50 min.
Onsdag: Löpintervaller 10*1 min
Torsdag: Vila
Fredag:Vila alt. kort jogg ca 30 min
Lördag: Tävling 21 km ca 95 min ;-)
Söndag: Vila

RSS 2.0