löparmage...

Som småbarnsförälder blir det mycket bajsprat, så varför lite här också.
Morgonens långpass blev till en annorlunda upplevelse. Har tidigare upplevt lite ont i magen när jag sprungit, men i dag fick jag känningar redan efter någon kilometer  och sista två kilometrarna var en liten plåga. Undrar bara hur f-n jag ska klara av att springa 42 km när jag nästan skiter ner mig efter 20. En uppgift att lösa till september.
Annars har jag haft en bra träningsvecka, har dock väldig träningsverk i benen efter att kört tufft onsdag och torsdag. Löpning börjar lossna riktigt bra och idag låg jag i 5 min tempo med ganska låg snittpuls och i onsdags körde jag intervallstege med samma tempo som i höstas när jag var i kanonform, kanske kan bli ett roligt Gbg-varv 22 maj.
Visste att kossor har löpmage, men inte jag.
Kanske ska konsultera Rosa för tips om hur man får den att hålla lugn...

Jaha, bara att köra på då då!

Följer upp min kassa höst/vinter med en liten förkylning, men nu var det en av det lättare slaget så det har ändå blivit 2,5 mils löpning och ett bodypumppass denna veckan, känns bra ändå. Har legat rätt högt i puls på mina löprundor men så har jag satsat på att hålla tempo mer än tänka på pulsen. Verkar vara poppis att summera sitt år och sätta mål för 2011 i de flesta löpbloggar så jag får väl göra det samma.
Mitt första riktiga år som löpare slutade i ett pers på halvmaran på 1,30.24 en tid jag är väldigt nöjd med, sprang även pers på milen med 42,27 (tiden har korrigerats sedan jag skrev förra inlägget). Den tiden är jag väl ok nöjd med även om jag tror jag har sub 40 i kroppen, eller hade i alla fall i höstats när jag kände mig på topp.
Mina mål för kommande säsong får därför bli följande:
10 km 38 min
Gbgvarvets seedingslopp (1/4 mara) 40 min.
GbgVarvet 85 min.
Berlinmarathon 3-3.15 h.
Kanske lite väl optimistiska tider men jag tror att jag klarar det om jag får träna på som jag har tänkt.
Har sett på skidskytte idag och är väldigt imponerad av Björn Ferry, att köra LCHF och ändå prestera på världsnivå, något att tänka på när alla tjatar om kolhydratladdning.
På tisdag börjar jobbet igen, skönt att få in lite rutiner igen, jag och frugan har kört bara på mys i en månad nu, inget fel med det men träningen blir lite lidande!!
Världens sötaste löpardotter kolhydratladdar i alla fall!!

Sylvesterloppet 2010

Med en grymt dålig känsla i kroppen ställde jag mig på startlinjen till årets Sylvesterlopp. Hade kört typ 1,5 kvalitetslöppass senaste månaden, så formen var väääääldigt långt borta. Hur som helst, hade tänkt att Sylvesterloppet skulle bli en liten tradition så det var bara att ge sig iväg.
Det blev väldigt trångt i starten då banan börjar med en tvär högersväng, lätt stressad började jag första två km i 4 mintempo, kände att kroppen nog inte skulle orka så mycket högre tempo.
Matade på resten av loppet och försökte öka lite sista 2 km, men det fanns inte så mycket kvar att öka med. Klockan stannade på 42,17, en tid som jag får vara nöjd med, hade mer känslan av 45-50 min i kroppen. Sub 40 får vänta till våren eller sommaren. Efter loppet var det bara att lubba hem och laga nyårsmaten.
Är ledig ytterligare 17 dagar, så jag hoppas kunna komma i gång riktigt bra med träning och få en bra start på marathonåret 2011!
En gyllene medalj förtjänades i år, lägg märke till min nya snygga mössa!!

RSS 2.0