Icebugs!

En födelsedagspresent till mig själv inhandlades idag, nu ska här vinterlöpas!!


Segt, segt, segt....

Trodde jag skulle komma i gång med träningen efter onsdagens dubbelpass, men icke då. Lätt kaos på jobbet på torsdagen gjorde att jag fick stanna över 1,5 timme och spinningpasset var kört. I fredags var jag i alla fall på morgonspinningen, men med nionde arbetsdagen i rad framför mig var jag lite ofokuserad och seg efter många dagar utan ledigt. Sen fortsatte oflytet med att det tänkte långpasset på lördagen blev inställt (eller vad man ska säga) pga min underbara dotter som för första gången i sitt liv bestämde sig för att vara vaken och gny halva natten! Så när klockan ringde var det jag som drog täcket över huvudet och somnade om en sväng. Men, men skam den som ger sig i morgon börjar en ny vecka och med den nya möjligheter.
Den enda och sötaste anledningen att få ställa in ett träningspass..

Sular på!

Har ett tag funderat på om jag trots min pronation skulle kunna springa i ett par racepjuks eller i alla fall ett par som är mera race än dom klumpedunsar jag springer i nu.
Då passade det ju jätte bra att en ortoped var på gymet i dag och sålde inlägg som han gör efter en avgjutning. Efter lite prat och analys av mitt löpsteg så slog jag till, på med gips på fötterna och beställningen var klar. 1300 kronor fattigare men förhoppningsvis kan jag utveckla min löpning ytterligare. Nu gäller det bara att hitta ett par snabba skor som dessutom är snygga, hmmm kan bli roligt men dyrt ;-)
Senaste veckans träning har väl gått sådär, var väldigt sliten i kroppen på fredagens långpass, så jag vilade hela helgen och dessutom måndag och tisdag (oopps). Största anledningen är nog att det varit väldigt mycket på jobbet har inte riktigt haft energi att fokusera på träningen och framförallt har återhämtningen inte varit den bästa. Idag var jag ialla fall tillbka på banan intervallpyramid avklarades på löpbandet i morse och i eftermiddag var det Bodypump, skönt att kunna köra på igen, löpningen kändes lite seg men på pumpen var jag riktigt stark. Hoppas att jag tar mig ut på lite löpning i helgen trots det isande vädret. Nu ska jag leta upp lite skor så jag har något att skriva på min önskelista till tomten!
mmm, orange me like!!

Att förändras.

Hade någon sagt till mig för fyra år sedan att i november 2010 kommer du träna 6-8 gånger per vecka och ha som mål att springa marathon så hade jag nog lagt av ett asgarv rätt i ansiktet på den personen.
Från att ha varit nästan helt träningsfri och skrattat åt alla träningsnördar under nästan hela mitt liv så har jag nu upptäckt hur underbart det är att ha möjligheten att kunna träna.
Jag funderar ibland på vad det är som gör att jag tycker denna delen av mitt liv är roligare och mer givande än den tiden då jag var en soffpotatis. Jag njuter mer av livet nu än vad jag gjorde då, trots att vinkonsumtionen har minskat och vi inte äter svullarmiddagar med risotto och underbara ostar längre (inte så ofta ialla fall). Kanske är det för att jag märker att kroppen mår bättre, jag sover bättre, är piggare och orkar mer. Detta tack vare min kära fru som drog med mig till SATS för tre år sedan och regelbunden träning blev en del av min vardag.
Det tog mig dock ungefär ett och halvt år innan jag kom på att jag ville skaffa mig ett mål med min träning, jag anmälde mig till Varvet köpte ett par löparpjucks och började jogga. Kommer i håg när jag för 5-6 år sedan försökte börja motionera (då 15 kg tyngre), jag orkade väl springa ungefär en km innan jag var tvungen att gå.
Nu skulle jag alltså springa 21 km, jag sa till min kära fru, löpning är tråkigt jag gör detta bara för att få något att träna emot.
Nu sitter jag här med en löparblogg och en anmälan till Berlin marathon betald och klar, vad hände?
Löpdjävulen kom och nafsade i mig någon gång under våren i år, jag fick upp ögonen för hur roligt löpträning kan vara när jag jag var med på Varvets löparkvällar och sedan när Spring-Therese hade ett par löparklasser på SATS.
Riktigt fast blev jag efter mitt Göteborgsvarv, jag var (och är) tvungen att veta hur snabbt kan jag springa och klarar jag av att springa en mara på en hyfsad tid?? Har en tendens att snöa in på saker jag tar mig för, när jag började läsa till sommelier fick Carolina höra vin-nörderi varje dag under ett år, nu är det kilometertider och andra löptråkigheter jag mal för henne!!
Veckans träning har funkat bra, långpasset avklarades i går morse, 23 härliga km i lätt regn. Det får nog bli ett löppass i morgon också då det blev en härlig myslördag med familjen idag.
Snart drar julborden igång på jobbet och det blir fullt ös i en månad, förhoppningsvis orkar jag hålla igång med träningen som vanligt och kan börja 2011 med en skön känsla.
Men det är klart, jag kanske hittar något annat att snöa in på....

Äntligen en löparkompis!

Har en skön vecka just nu, långledigt från jobbet och lätt träning för att komma igång försiktigt efter min förkylning. Har döpt vår kära Signe i helgen, det gick bra även om jag och kyrkan inte är dom bästa polarna. Har tillbringat ett par dagar hos svärmor och svärfar.  Svärmor plockade fram ett par (löpar)skor till Signe, dock sjutton år gamla så sulorna är ju inte dom mjukaste.
Men söt blev hon, speciellt i pyjamas eller löpardräkt om man så vill!
Nästa vecka hoppas jag vara tillbaka med full träning, förhoppningsvis blir det 7-8 pass om kroppen och knoppen vill. Dom här två veckorna känns ändå som ett steg i rätt riktning då jag verkligen kunnat hålla mig borta från träningen då jag varit sjuk, och jag känner ingen stress att köra på hårt förrän kroppen svarar som den ska.



Göteborgsvarvet here I come!


RSS 2.0